Här är 2017 års värsta slöseri!

Slöseri med skattepengar engagerar! Över 11 000 personer har röstat i årets tävling. Det är rekord. Nu är omröstningen avgjord och vinnaren korad. Vinnaren av tävlingen är Försäkringskassan, som vann överlägset.  Nära fyra miljarder kronor har Försäkringskassan betalat ut i assistansbidrag till fuskbolag och ekobrottslingar. Uppföljningar av hur bidrag har betalats ut visar att de bland annat gått till att finansiera terrorresor. 15 av bolagen har fått merparten av ersättningen i ett av de värsta exemplen på välfärdskriminalitet i Sverige.

Stark tvåa i tävlingen blev ombyggnationerna på Nya Karolinska sjukhuset, där det visat sig att avtalen om service och underhåll är osannolikt dyra. Enligt granskningen byggs bland annat en en nödutgång om på det helt nya sjukhuset till en kostnad av många hundratusentals kronor.

På bronsplats kom Kamelcentret i Göteborg, som finansierades av bland annat kommunen. Tanken var att satstningen skulle ha lockats turister från hela världen och samtidigt främja integration av nyanlända, men projektet blev bara pannkaka. 

Av alla som röstat har vi dragit tio vinnare av boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, skriven av vår f.d SlösO Martin Borgs. Grattis! Boken kommer på posten.

Tipsa oss redan nu om kandidater till Årets värsta slöseri 2018! Maila till Slöseriombudsmannen på sloso@skattebetalarna.se 

14:00

2018-01-11

Var med och påverka - bli medlem

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor. Swisha 195 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem