Vad ska Västervik med restaurangen till?

Västerviks kommun lägger två miljoner av skattebetalarnas pengar på att köpa Hyllan, restaurangen i ishallen. Man kan tycka vad man vill om ishockey, men vi borde alla kunna komma överens om att skattebetalarnas pengar inte ska gå till förtäckta stöd till hockeylag som köpt på sig för dyra spelare. Men det tycker inte politikerna i Västervik, där bara Vänsterpartiet protesterat mot förslaget. När välfärden står inför stora utmaningar är det viktigt att politikerna förklarar för sina väljare vad kommunen ska med restaurangen till och varför skattebetalarnas pengar gör större nytta i hockeylagens kassa än i välfärdens kärna. Vuxna människor kan faktiskt betala för sina fritidsintressen själva. När de inte är beredda att göra det, som i Västervik, är det faktiskt inte rimligt att använda någon annans pengar till det. Det skriver Johan Gustafsson, chef för Slöseriombudsmannen, i Västerviks tidning.

Läs hela artikeln i lördagens upplaga av Västerviks tidning. På måndag fattar kommunpolitikerna det slutgiltiga beslutet om att köpa in restaurangen. Bara Vänsterpartiet har protesterat mot beslutet.  

8:13

2018-02-25

Var med och påverka - bli medlem

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor. Swisha 195 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem