Besök Sundbybergs virtuella kopia

Sedan ett par veckor finns Sundbyberg på kartan, även i Minecraft. 

– Jag tycker det är skitkul. Det är inte bara en ungdomsgrej, utan det är roligt att kunna röra sig i digitala miljöer, sa Stefan Bergström (C) som är kommunalråd med ansvar för stadsmiljö till DN innan bygget drog igång.

Under åtta veckor i somras fick tio feriearbetare uppdraget att bygga upp en kopia av Sundbyberg i dataspelet. 

Sundbybergs kommun skriver i ett mail att konverteringen av stadens geografiska information kostade 48 000 och löner till sommarjobbarna landade på ungefär 250 000 kronor. Totalkostnaden för att bygga upp en kopia av Sundbybergs centrum blev därmed runt 300 000 kronor.

Om du vill besöka Sundbyberg utan att behöva åka dit kan du göra det här. Eller om du inte har Minecraft, se videon här.

Eftersom Sundbyberg är helt nytt på Minecraft vet ingen hur många som besökt stadens virtuella kopia. Men om den digitala versionen av staden inte skulle bli en succé är det väl inte hela världen. Det var ju ändå någon annan som betalade. 

——————————————————————————————————————————-

Sundbybergs kommun har i efterhand lämnat ut uppgifter om lönekostnaden för sommarjobbarna på 109 000 kronor. 

15:55

2018-12-05

Var med och påverka - bli medlem

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor. Swisha 195 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem