Kampanjer

Bli en del av vårt nätverk och stöd våra kampanjer!

Lägg tid på din deklaration

I takt med att dagarna blir längre kommer vi allt närmare den tidpunkt då inkomstdeklarationen ska lämnas in, och som vanligt så här års erbjuder Skattebetalarnas jurister dig tips och råd inför din deklaration.

Läs mer

Stoppa sjukvårdsskatten!

Trots ett av världens högsta skattetryck har Sverige de längsta vårdköerna i Europa. Därför betalar många företag privata sjukvårdsförsäkringar till sina anställda. Nu tycker regeringen att det är dags för oss att betala för samma vård en tredje gång genom att försäkringen förmånsbeskattas. Det är oanständigt.

Läs mer

Skatteutjämningen straffar ansvarstagande

Det sägs ofta att skatteutjämningsbidragen går till att stötta glesbygdskommunerna. Det stämmer inte. De tre största mottagarna är Malmö, Göteborg och Norrköping, som tar emot 9,2 miljarder – lika mycket som landets 55 glesbygdskommuner tillsammans. Det är inte rättvist. 

Läs mer

Halva din elräkning består av skatt

58 procent av en förbrukad kWh el är ren skatt. Sedan elmarknaden avreglerades 1996 har elskatten för hushåll mer än tredubblats. Nu höjs skatten igen. 

Läs mer

Fastighetsskatten kan återinföras. Hjälp oss stoppa det!

I ett läge där Sverige står inför stora samhällsekonomiska utmaningar vill allt fler ekonomer och politiker återinföra fastighetsskatten. Senast i raden är SNS Konjunkturråd som föreslår en återinförd fastighetsskatt som skulle vara lika för hus och bostadsrätter. Förslaget är en chockhöjning jämfört med dagens kommunala fastighetsavgift för en stor del av landets bostadsägare.

Läs mer

Skattesmäll -nej tack!

Regeringen har hittills höjt skatterna eller aviserat höjningar på 66 miljarder kronor. Vi samlar alla som vill sätta stopp för höjda skatter. Bli en del av vårt nätverk!

Läs mer

Vadå bensinskatt?

Svenska bilister är kraftigt överbeskattade. Av priset på en tank bensin är två tredjedelar skatt. Regeringen har höjt bensinskatten fyra gånger under mandatperioden, och tyvärr är det bara början. Den indexering som trädde i kraft 2017 innebär att skatten per automatik höjs varje år.

Läs mer

Skattechock Företag

Sedan regeringen tillträdde har företagens skatter höjts med ca 33 miljarder. Och ytterligare skattehöjningar och åtgärder som slår mot företag ligger på bordet. Det är en skadlig politik för Sverige som i förlängningen gör oss alla fattigare.

Läs mer