Ny Slöseriombudsman utsedd – Weidmo Uvell tar över efter Borgs

Rebecca Weidmo Uvell tar över som Skattebetalarnas Slöseriombudsman efter Martin Borgs som haft uppdraget sedan 2012.

Slöseriombudsmannen granskar och lyfter fram olika exempel på hur skattepengar används ineffektivt eller slösas bort. Slöseriombudsmannen har över 50 000 följare på Facebook och är därmed en av Sveriges största politiska grupper.

Rebecca Weidmo Uvell är företagare inom Public Affairs och skribent som regelbundet publiceras i nationell press samt är ett välkänt namn på sociala medier. 

- Det är stora skor att fylla efter Martin, som gjort ett sådant fantastiskt jobb. Slöserifrågan har engagerat mig mycket och det ska bli väldigt roligt att få arbeta med frågan i rollen som SlösO. Jag har en annan profil än Martin och kommer jobba på lite andra sätt, för att fortsätta föra fram slöserifrågan högt på dagordningen i debatten, säger Rebecca Weidmo Uvell i en kommentar.

Slöseriombudsmannen arbetar på uppdrag av Skattebetalarna, och bland tidigare innehavare finns Johan Ingerö, Eva Cooper och Arvid Malm.

– Jag är glad att vi lyckats rekrytera Rebecca Weidmo Uvell som är en av landets vassaste opinionsbildare. Hon kommer att lyfta Slöseriombudsmannen ytterligare en nivå, säger Skattebetalarnas VD Joacim Olsson i en kommentar.

Du kan följa Slöseriombudsmannens arbete genom att klicka här.