Välkommen till Skattebetalarna

Vi jobbar för lägre skatter och minskat slöseri med skattepengar

 

Bli medlem

❯ Läs mer om vad det innebär att lämna din e-postadress och hur vi behandlar personuppgifter

Vanliga frågor och svar

Vad är Skattebetalarnas Förening?

Skattebetalarna grundades redan 1921 och är en partipolitiskt obunden medlemsförening som arbetar för lägre, rättvisa skatter och minskat slöseri med skattepengar.

Vem kan bli medlem?

Vem som helst kan bli medlem, antingen som privatperson eller genom ett företag.

Vad gör föreningen?

Vi arbetar främst med opinionsbildning för lägre skatter och minskat slöseri med skattepengar. Detta gör vi genom att ta debatten med politiker mot skattehöjningar, ta fram rapporter och presentera konkreta förslag. Vi driver kampanjer och uppvaktar beslutsfattare. Och så avslöjar vi slöseri med skattepengar på alla nivåer genom vår Slöseriombudsman.

Utöver opinionsbildning så har vi ett team av skattejurister som ger rådgivning till våra medlemmar och företräder privatpersoner och företag som har tecknat vårt skatterättsskydd vid tvist med Skatteverket.

Vad kostar det att vara medlem?

Ordinarie pris för privata medlemskap är 390 kr för 12 månader.

Ordinarie pris för företagsmedlemskap är 1 000 kr för 12 månader.

Familjemedlemskap kostar 490 kr för 12 månader och gäller för alla i hushållet (make/maka/sambo, samt hemmavarande barn under 18 år).

Observera att Skattebetalarna även erbjuder kampanjpriser vid nytecknande av medlemskap.

Vad ingår i medlemskapet?

  • Objektiv granskning av slöseri med skattepengar och aktiv opinionsbildning för lägre skatter.
  • Tidningen Sunt Förnuft som innehåller konkreta privatekonomiska tips och som går på djupet om skatter och hur våra skattepengar används. Kommer ut 4 gånger per år.
  • Fri juridisk rådgivning inom skatte- och familjerätt.
  • Förmånliga rabatter på exempelvis drivmedel, el till inköpspris, sak- och privatvårdsförsäkringar.
  • Rabattkortet Smart Senior (för dig över 55 år).
  • Elektroniskt nyhetsbrev med nyttiga tips och aktuella skattefrågor.

Vilka förmåner och erbjudanden får jag som medlem?

En sammanställning av våra erbjudanden, tjänster och förmåner hittar du här.

Hur finansieras verksamheten?

Verksamheten finansieras genom medlemsavgifter. Utöver detta samarbetar föreningen ibland med andra organisationer eller företag och kan då få finansiering för specifika rapporter eller event.

Vilka försäkringar erbjuder ni för medlemmar?

Vi erbjuder intäktsförsäkring (gäller endast företagsmedlemmar), privatvårdsförsäkring (inklusive rehabiliteringsskydd med tillägg för liv- och olycksfallsskydd) samt sak- och olycksfallsförsäkringar. 

Observera att Skattebetalarna endast förmedlar försäkringar och har ej tillgång till några försäkringsuppgifter. Offert med pris erhålls direkt från våra samarbetspartners, se information nedan.

Hur får jag reda på mer om er intäktsförsäkring?

För offert, fullständiga villkor och övriga frågor kontakta Skattebetalarnas Intäktsförsäkring på tel nr 08-661 91 10, fax 08-663 57 05 eller mejla till intakt@skattebetalarna.se

Skattebetalarnas Medlemsförsäkring erbjuds i samarbete med försäkringsförmedlaren Aon Sweden AB. Försäkringsgivare är Protector Försäkring Sverige.

Du hittar också mer information här.

Hur får jag reda på mer om er privatvårdsförsäkring?

För offert, fullständiga villkor och övriga frågor kontakta Skattebetalarnas Privatvårdsförsäkring på tel nr 08-661 91 10 eller mejla till privatvard@skattebetalarna.se

Försäkringsgivare är Länsförsäkringar AB (för Privatvårdsförsäkringen) och Förenade liv (för Liv- och Olycksfallsförsäkringen).

Du hittar också mer information här.